Joulun suosikkialbumit

Lumentuloa sekä joulutunnelmaa odotellessa ei ole mitään sen mukavampaa, kun laittaa juuri omiin sesonkifiiliksiin sopiva albumi pyörimään levysoittimesta tai sitten netin eri suoratoistopalveluista. Pikkujoulukauden startattua jo hyvän aikaa sitten, olet ehkä saattanut kuulla jo tämän juhlakauden uutuudet vanhojen klassikkosävelten rinnalla, mutta mikäli etsit vielä jotain odottamatonta ja jouluisen raflaavaa, tutustu alla meidän joulun suosikkialbumit suosituksiimme. Tämän postauksen ohessa kannattaa myös tutustua tämän blogin sponsoriin Pelisivut.comiin.

Halutessasi voit aloittaa uunituoreimpien joulusävelten metsästämisen ulkomaisten levyjen osastolta. Sillä saralla esimerkiksi Chris Iisaakin tämän vuoden joulujulkaisu: Christmas Live on Soundstage, jossa Isaak esittää tulkintansa 17:sta eri tunnetusta ja hieman tuntemattomammastakin jouluvärssystä, on varma valinta kenelle tahansa, joka haluaa kuulla nykyaikaisen pop-tähden sovittavan perinteisiä säveliä nostalgisen jouluisissa tunnelmissa. Levyllä Isaakin lisäksi vierailevat muutkin kansainväliset huippuartistit kuten esim. Stevie Nicks, Michael Bublé ja Brian McKnight. Hauska yksityiskohta, että Brian McKnight voitti suuren jättipotin Las-Vegasin kasinolla vuonna 2015. Asiaan, mikäli siis arvostat perinteisiä joululauluja, mutta et halua niin sanotusti suunnata vielä setähyllylle, on tämä joulualbumi ehdottoman hyvä valinta juuri sinulle.

Jatkaessasi albumiostoksia ulkomaisten artistien hyllyltä hieman perinteisempi sävel korvassa kuitenkin soiden, kannattaa sinun harkita sonyn tänä vuonna julkaisemaa uudelleenmasteroitua jouluistakin jouluisempaa levykokoelmaa: Elvis Presley/The Royal Philharmonic Orchestra: Christmas with Elvis and The Royal Philharmonic Orchestra. Älä anna pitkän nimen hämätä ajatuksiasi, sillä tavara on taattua Rock ’N Rollin kuningasta kauneimmilleen viritetyn kuninkaallisen orkesterin sesonkiväritteisellä taustasäestyksellä. Jos kasvoitkin lapsuutesi joulut Elviksen kuolemattomia jouluklassikoita kuunnellen emme voi kuin todeta, että sonyn uudelleen miksaamat joululaulut tässä orkesterisovituksessa vievät rakastamasi nostalgiset kappaleet aivan uudelle tasolle. Myös Elvistä vähemmän kuunnelleet saavat tästä oivan tavan tutustua viime vuosisadan tunnetuimpaan ääneen.

Kotimaista joulun kellojen helinää kaipaaville suosittelemme varauksetta suuren taiteilijan ja tulkitsijan, Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen – juhlapainosta. Osin vuoden 1988 puolella alun perin nauhoitetut kotimaan tunnetuimmat sekä kauneimmat talvikappaleet ovat uudelleen ehostettuna tarjolla 27:n biisin ja kahden levyn tarjottimella. Pysäyttävän herkät tulkinnat suomalaisista luminietoksista ovat kuunneltavissa Loirin äänellä sekä studio, että liveversioiden kautta. Vaikka joulukiireet vielä painaisivatkin eikä lunta ole kaikkialla maassa takaamme, että kun laitat tämän levyn soimaan: silti niin joululta tuntuu.